Programok Tiszakécskén

Vízi sportok

Vízi sportok

Lehetőség nyílik kajak, kenu bérlésre, illetve oktatás igénybevételére. A vízi túrák a hoteltől 250 m-re lévő szabad strandról indulnak. A csónakok és a felszerelés partnerünktől, Gergelyfi Józseftől bérelhetők.

Bérléssel és oktatással kapcsolatban érdeklődj a következő telefonszámon: +36 30 434 2604

Városnéző kisvonat - CSI-HU

Városnéző kisvonat

A CSI-HU kisvonat a nyári időszakban hétfő kivételével minden nap 9:30, 17:30 és 19:00 órakor indul a tiszakécskei üdülőterületi buszfordulóból.

A menetidő kb. 1 óra.

Csoportok részére - menetidőn kívül - a kisvonat kibérelhető

Megállóhelyek: Üdülőterület - Erkel fasor - Szabolcska u. - Spar - Szóda-gyár - Vasútállomás - Állateledel bolt - OTP előtti buszmegálló - Templom tér - Erkel fasor - Üdülőterület.

Érdeklődj munkaidőben a +36 20 381 1878-as telefonszámon.

Vadászat

Vadászat

A helyi vadásztársaság fogad vendégvadászokat és külföldi bérkilövőket is. Vadászható vadak: őzbak, vaddisznó, nyúl, fácán, vadkacsa.

Hotelünk rendszeresen vendégül lát külföldi vadászokat, ezért valószínűleg igaz, hogy a helyi vadállomány jó vadászterületet biztosít.

Vadászattal kapcsolatos további információkért hívd a következő számot. Tel.: +36 30 639 7250

Tiszavirágzás

Tiszavirágzás

A Tisza minden év júniusában-júliusában lezajló látványossága a "Tisza virágzás".

Egyetlen nap. Az embernek nem sok, de egy kérésznek egy egész élet. Neki egyetlen napja van, hogy párt találjon magának, szaporodjon és a nap végén neki tényleg bealkonyul. Még emésztőrendszere sincs, minek arra az egyetlen napra?

A tiszavirág igen gyenge repülő - lepottyanhat akár egy légfuvallat, egy leeső vízcsepp hatására, vagy ha egymásnak ütköznek. Éppen ezért NAGYON FONTOS, hogy soha se fogd meg! Amit te segítségnek vélsz, az számára végzetes esemény.

Tudj meg többet »


Tiszai szabad strand

Tisza strand

A Tisza strand 300 m hosszan elnyúló vízparti homokföveny, amely vonzza a napozás szerelmeseit. Az itt pihenők, fürdőzők kényelmét szolgálják a parton működő szolgáltató és vendéglátó egységek is, ahol minden strandolós finomság beszerezhető (főtt kukorica, jégkrém, üdítő, gofri, gyros, hot-dog, hamburger ... ).

A Tisza minden évben nagyon jó minőségű, puha homokkal látja el strandunkat. Gyerekes családoknak kifejezetten ajánljuk a homokvárépítő készletet is berakni a csomagok közé. Sőt, a vállalkozó kedvűek akár benevezhetnek a minden évben megrendezésre kerülő homokvárépítő versenyre is.

Tudj meg többet »


Tiszai sétány (kilátó)

Tiszai sétány - Kilátó

Az 1.600 m hosszú Miskó Istvány sétánynak köszönhetően a városunkat szegélyező Tisza egyik legszebb kanyarulatát is magába foglaló részen sétálhatsz végig.

A sétány mentén fák, padok és játszótér is található, így az egész család örömét lelheti egy nagy délutáni sétában. Továbbá fontos nevezetessége a kilátó, ahonnan csodás kilátás nyílik a Tisza kanyarra. Hobbi és profi fotósoknak egyaránt ajánlott célpont, mivel gyönyörű fotók készíthetőek innen. A meglepetés kedvéért, erről nem töltöttünk fel képeket. :-)

Termálfürdő

Tisza-parti Termálfürdő

Tiszakécskén 2 termálfürdő is van. Az egyik, a Tisza-parti Termálfürdő mindössze 250 m-re található hotelünktől, míg a másik Tiszakécske-Kerekdombon, 7.700 m-re.

Előbbit 2011-ben újították fel, ezzel jelentősen kibővítve a wellness szolgáltatások palettáját: bioptron lámpás kezelések, élmény- és úszómedence, jakuzzi, finn szauna zeneterápiával, infravörös hőkabin, különféle masszázsok, pedikűr és manikűr.

Tudj meg többet »


Tenisz

Tenisz

Tiszakécskén télen-nyáron teniszezhetsz, mivel 2 fedett és 2 szabadtéri pálya is rendelkezésedre áll.

A hely folyamatos kihasználtsága miatt érdemes előre bejelentkezni.

Cím: Tiszakécske, Károlyi M. 2/b. Tel.: +36 20 519 5668

Templomok

Templomok

Városunkban 2 templom, az Ókécske közepén (Tiszakécske, Templom tér) 1906-1909 között épült neogótikus Református Templom, és a városközpontban lévő Római Katolikus Templom áll.

Továbbá Tiszakécske-Tiszabögön a Kincsem Part Millecentenáriumi Emlékhelyen találhatóak a XII-XIV. századi gótikus templom maradványai és korábbról származó sírhelyek, valamint Tiszakécske Város Önkormányzata és a Római Katolikus Egyházközösság által elhelyezett oltár.

Tudj meg többet »


Szánkózás

Szánkózás

Ez a program lehetőség csak egy apró ajánlás, nem egy komoly lehetőség, de igen gazdag, önfeledt pillanatokat adhat a családnak.

A hoteltől mindössze 50 m-re található gátoldal, Tiszakécske "hegye" ideális helyszín egy kis csúszkálásra a téli hónapokban.

Ha nincs nálatok szánkó, tökéletesen megteszi egy nagyobb zacskó és már indulhat is a szórakozás!

Röplabda

Röplabda

A Tisza-parti szabad strandon, a Nádas Beach büfé előtt puha homokos röplabda pálya vár minden évben.

Ha nem lennétek elegen egy meccshez, akkor sem kell kétségbe esni,mert a pálya körül mindig találni olyan strandolókat, akik kaphatóak egy jó játékra.

Labdát és további információkat a büfénél kaphatsz.

Off-road

Off-road

A Bács Trophy bajnokság egy több futamból (helyszínből) álló off-road versenysorozat, melyek közül egyiknek Tiszakécske ad otthont.

A sorozat minden évben megrendezésre kerül. Általában március és október között zajlanak a futamok. A tiszakécskei áprilisban szokott lenni.

További információkért és pár ízelítő videóért kattints a "Tudj meg többet" gombra.

Tudj meg többet »


Művelődési ház - Könyvtár - Mozi

Művelődési ház - Mozi

A tiszakécskei művelődési ház rendszeresen ad helyszínt számos kulturális programnak, továbbá az épületen belül található Tiszakécske mozi terme is.

A művelődési háztól mindössze 550 m-re van a tiszakécskei könyvtár, ami egyben eMagyarország pont is, így onnan bármikor internet közelbe juthatsz.

A Művelődési Központ programjairól, illetve a nyitvatartásról részletes információt a Művelődési Központ hivatalos honlapján, az ajmktiszakecske.koznet.hu-n találsz.

Lovaskocsikázás

Lovaskocsikázás

Ha egy különleges városnézésre vagy csak egy kellemes délutáni programra vágysz, akkor próbáld ki a tiszakécskei lovaskocsikázást.

Ehhez a programhoz még utazni sem kell, mivel az előre egyeztetett időpontra helybe jön a lovas fogat.

Időpont egyeztetésért hívd a következő számot: +36 30 386 3721

Lovaglás

Lovaglás

Ha van egy kis bátorságod és szereted a lovakat, akkor próbáld ki a lovaglást.

Előre egyeztetett időpontban a hoteltől kb. 1,5 km-re lévő oktatónál megtapasztalhatod ezt a páratlan élményt.

Időpont egyeztetésért hívd a következő számot: +36 30 386 3721

Kékfestő műhely

Kékfestő műhely

A történelmi Magyarország területén még 400 kékfestő-dinasztia működött, a második világháború végére ez a szám 15-re csökkent, majd a kommunista rendszer után csak 8 család maradt.

A tiszakécskei műhely múlt század elejei berendezéseivel, formakészletével nemcsak a hazai, hanem az európai ipartörténet ritkaságaihoz is tartozik. Megalkotója Kovács Miklós, aki 1985-ben a Népművészet Mestere címet is megkapta.

Tudj meg többet »


Kécskei Lovasnapok

Kécskei Lovasnapok

Az 1990-ben megalakult Tiszakécskei Lovasegyesület a Kécskei Szüret, valamint a Lovasbál mellett évről évre megrendezi a Kécskei Lovasnapokat is.

A lovas versenyek mellett kirakodó vásár, bográcsfőző verseny, különböző vetélkedők és még számos szórakozási lehetőséget kínál a rendezvény.

Tudj meg többet »


Horgászat

Horgászat

Tiszakécske a horgászok számára maga a paradicsom. Itt horgászható élő és holt víz, magán és természetes víz is.

  • Tisza folyó
  • Holt-Tisza
  • Anver horgásztó

Tudj meg többet »


Holt-Tisza

Holt-Tisza

A holtág természetes lefűződéssel keletkezett, mintegy 200 évvel ezelőtt. A közel 100 ha-os holtág és a környező nádasok igen gazdag növény- és állatvilágnak adnak otthont.

Nyaranta megfiegyelhetjük a kócsagokat, kanalas gémeket, fekete gólyákat, szürke- és vörös gémeket, és számos vadkacsa fajt. Tőkés réce alkotja 95%-ban az állományt. Ezen kívül található barát-, csörgő- és cigányréce, a vonulási időszakban kanalas - és nyílfarkú réce is. Mellettük jól megfér a szárcsa és a búbos vöcsök. A madarak mellett csiga, rák, kagyló, szitakötő, kis ragadozók és még számos élőlény él itt.

A növényi sokszínűségből példa a hamvas szeder, nagy csalán, fehér mécsvirág, érdekesség a fekete- és fehér nadálytő, mely számos bajra gyógyír. A terület sétaúton körbejárható. Jelenleg a Holt-Tisza nagyobb részét a Horgász egyesület, valamint a helyi vadásztársaság hasznosítja.

Galériák, múzeumok

Kispárna múzeum

Ókécskei Közösségi ház
A házat 1938-ra újították fel és bővítették ki, ekkor adták át az épület előtt álló Turul szobrot is. Mai funkcióját 2001-ben kapta az épület, jelenleg időszaki kiállítóhelyként üzemel. Az Ókécskei Közösségi Ház állandó kiállításain a Fáth Lajos párnagyűjtemény és a helytörténeti anyag mellett, a helyi kötődésű Szabolcska Mihály költő életét bemutató emlékszoba várja a látogatókat.
Cím: Tiszakécske, Templom tér 6.
Üzemeltetője az Arany János Művelődési Központ. Tiszakécske, Béke u. 142. Tel.: +36 76 441 250

Műterem Galéria:
Gyalai Béla festőművész alkotásai tekinthetőek meg a Műterem Galériában. Az itt kiállított olajfestmények, aquarellek és pasztellképek, néprajzi értékeket is bemutató, hangulatos ókécskei környezetben találhatók. További információkért érdemes ellátogatnod Gyalai Béla honlapjára.

Tudj meg többet »


Bringó hintó

Bringó hintó

A hotel főbejáratával szemközti étteremtől lehetőség van 4 kerekű, lábbal hajtós, 4-5 személyes hintók, úgynevezett bringó hintók bérlésére.

Nagyon jó szórakozási lehetőség a család minden tagja számára!

Ajánlott útvonal: a Tisza partján 1,6 km-en keresztül futó Miskó István sétány; a Tisza-parti üdülő övezet utcáiban, ahol az autósok legfeljebb 20 km/óra sebességgel közlekedhetnek, mivel az egész terület lakó-pihenő övezet.

Érdeklődj személyesen a Fazekas Étteremben vagy a +36 70 386 2733-as telefonszámon.

Biciklizés

Biciklizés

Az országos közutak mellett Tiszakécskén 15 km hosszan vezet kerékpárút, de nyugodt szívvel kijelenthető, hogy a közutak is kényelmesen használhatóak biciklizésre, köszönhetően a mérsékelt forgalomnak és a helyi autósok toleranciájának.

A helyi értékek megismeréséért érdemes a Holt-Tisza körüli földutakat körbebiciklizni, eltekerni a tiszai szabad strandhoz vagy az ókécskei girbe-gurba utcák régies házaihoz.

Javítási ügyekben 2 kerékpár szaküzlet is rendelkezésre áll:
Halápi Kerékpárüzlet, Halápi Sándor - 6060 Tiszakécske, Szolnoki út 24., +36 76 440 614 vagy +36 30 849 2783
Kerékpár és Horgász Szaküzlet - 6060 Tiszakécske, Szent Imre tér 6., +36 70 329 2832

Bagolyles a hotel szomszédságában

Bagolyles

A szomszédos nyaralók magas fáit minden évben a hideg beköszöntével erdei fülesbaglyok népesítik be.

Megfigyeléseink során az eddigi "rekord" egy fán 30 bagoly volt. De fontos tudnod, hogy baglyaink olyan jól rejtőzködnek, hogy a látott darabszámot nyugodtan meg lehet szorzni 2-vel, ahhoz, hogy megkapjuk a valóban a fán ücsörgő baglyok számát.

NAGYON FONTOS! Ahhoz, hogy megőrizzük e csodás látványt, ne közelítsd meg túlságosan a fákat és ne csapj zajt! Nem szeretik a bámészkodókat, ezért gyorsan odébb állnak, ha zavarjuk őket.

Tudj meg többet »


Augusztus 20

Augusztus 20

Magyarország nemzeti és állami ünnepét mint sok más magyar városban, úgy Tiszakécskén is egész napos rendezvényekkel és tűzijátékkal ünnepeljük. A helyszín megközelítésének leghangulatosabb módja, ha gyalogosan mész a Tisza-parti sétányon, mivel a helyiek által csak "Tiszakanyar"-nak emlegetett helyszín mindössze 1.200 m-re van a hoteltől.

A nap folyamán számos élményben lehet részed. A bográcsos főzőversenytől, a lovaskocsikázáson át, a fellépő táncos és énekes produkciókból mindenki magtalálja a neki tetszőt. Majd a nap zárásaként sor kerül a tűzijátékra is.

Tudj meg többet »